5. mei, 2016

Een nieuw projectje

5 mei 2016, Sint Jacobiparochie

 

Deze zomer maken we een grote reis. We gaan ongeveer vier weken rondtrekken langs de mooiste (?) nationale parken in de VS. De reis wordt best prijzig, daarom skippen we de tussendooruitjes.

Dat is in elk geval het plan. Maar na een lange saaie winter willen we er toch wel weer eens op uit. En dan is de keuze gauw gemaakt, we gaan de Nederlandse camino opzoeken en belopen.

En zo komt het dat we op de eerste dag in 2016 waarop de thermometer boven de 15 graden komt en de zon volop schijnt, we naar 'the end of the world' rijden: Zwarte Haan, de tegenhanger van dat verre andere  'end of the world' Finesterre. 

Zwarte Haan ligt aan een doodlopend pad. Vanaf hier niets anders dan de dijk van de Waddenzee. Onder aan de dijk ligt een leuk restaurantje met een zonovergoten tuin met zitjes. In Onze armen  zijn spierwit. We hebben nog geen korte broek aan, vooral omdat we het weerbericht nog niet durfden te geloven. Vorige week vroor het nog en liepen we in onze winterjassen!

Pieter en Martijn vertrekken per auto, zij gaan de auto bij het eindpunt van onze tocht parkeren. Thomas en ik doen nog wat onwennig onze rugzakken op en lopen langs de Waddenzee naar onze bed & brochje St-Jacobshoeve.

 We hebben er weer zin in!